Home > Nieuws & Agenda > Nieuwsarchief > VU helpt ondernemers om Amsterdam gezonder te maken
30-03-2017

VU helpt ondernemers om Amsterdam gezonder te maken

Wetenschappers van de VU helpen Amsterdamse ondernemers om voedselaanbod gezonder te maken, en klanten te stimuleren gezondere keuzes te maken.

Dit doen zij samen met de gemeente Amsterdam en het Amsterdam Health and Technology Institute (AHTI) in het netwerk Ondernemers voor een Gezond Amsterdam.

Het netwerk is gericht op experimenteren, onderzoeken en invoeren van concrete acties die aantoonbaar bijdragen aan een gezonder voedselaanbod en aankoopgedrag. Denk aan veranderingen in het assortiment, de plaatsing van producten, informatiebordjes, promoties en prijsveranderingen. De VU onderzoekt samen met de ondernemers en de gemeente of deze maatregelen effectief zijn.

Ondernemers Voor een Gezond Amsterdam is onderdeel van de Amsterdamse Aanpak Gezond Gewicht van gemeente Amsterdam en de GGD. De aanpak heeft als doel om alle Amsterdamse kinderen een gezonde omgeving te bieden waarin de gezonde keuze de makkelijke keuze is. Momenteel heeft een op de vijf Amsterdamse kinderen overgewicht of obesitas. De voedselomgeving waar deze kinderen (en hun ouders) zich in bevinden, heeft hier een grote invloed op.