Home > Nieuws & Agenda > Nieuwsarchief > Comenius-beurs voor FALW-docent Anna van Luijn
Nieuwsarchief
06-03-2017

Comenius-beurs voor FALW-docent Anna van Luijn

Vanmiddag ontving FALW-docent Anna van Luijn (Athena Instituut) uit handen van Onderwijsminister Jet Bussemaker een beurs ter waarde van 50.000 euro voor een verbeteringsproject op het gebied van onderwijs en diversiteit.

Met deze prestigieuze Comenius Teaching Fellow-beurs kunnen docenten in hun onderwijsinstelling een vernieuwingsproject uitvoeren. Van Luijn nam de beurs in ontvangst samen met Marjolein Zweekhorst, opleidingsdirecteur bij het Athena Instituut voor innovatie  en communicatie in gezondheid- en levenswetenschappen. De tien projecten die dit jaar starten zijn gericht op het bevorderen van gelijke kansen voor alle studenten in het hoger onderwijs.

Project ‘Diversity in Talents’
In het project van Anna van Luijn gaan studenten van de masteropleiding Management, Policy Analysis and Entrepreneurship in the Health and Life Sciences (MPA) zelf een arbeidsmarktoriëntatietraject over ‘Diversity in Talents’ opzetten. Ze organiseren een seminar met keynote speakers, eigen presentaties en infostands van mogelijke werkgevers.

Talentontwikkeling, professionele vaardigheden en aandacht voor (culturele) verschillen worden gecombineerd met het vormen van een professioneel netwerk. Bijzonder aan dit project is dat de studenten en alumni van deze master zelf de uitdagingen en succesfactoren op dit gebied gaan formuleren zodat dit in het onderwijs geïmplementeerd kan worden.

Diversiteit
Maaike Muntinga van het VUmc is ook één van de tien beurswinnaars. In haar project ‘Diversiteit in de medische (vervolg)opleiding’ gaan coassistenten, artsen in opleiding en specialisten met elkaar in gesprek over culturele diversiteit, inclusie en interculturele communicatie. Een kunstenares maakt op basis van de gesprekken een film. Die film wordt weer gebruikt voor verdere verspreiding van het gesprek binnen de ziekenhuizen. Het project is onderdeel van de leerlijn ‘Interculturalisatie en Diversiteit’ van het VUmc.

Karen van Oudenhoven-van der Zee, Chief Diversity Officer bij de VU: ”Mijn hartelijke gelukwensen aan Anna en Maaike. Dit is de kroon op het werk dat we bij VU en VUmc doen om jonge generaties op te leiden die effectief met ‘verschil’ omgaan en om het succes van studenten met een migrantenachtergrond te bevorderen. De VU wil een leer- en werkomgeving bieden die inclusief is en vanuit onderlinge verschillen creativiteit en talentontwikkeling stimuleert. Deze projecten sluiten uitstekend aan op die ambitie.”

Comenius-programma
In totaal waren er landelijk 92 aanvragen ingediend voor het Comenius-programma: 32 uit de sector hogescholen en 60 uit de sector universiteiten. Voor elke sector zijn slechts vijf voorstellen gehonoreerd, waaronder dus die van Van Luijn en Muntinga. De projecten hebben een looptijd van 12 tot 18 maanden. De projectleiders zijn over het algemeen jonge docenten met minimaal 2 jaar onderwijservaring. Het budget voor de beurzen wordt beschikbaar gesteld door het ministerie van OCW.

© Copyright Vrije Universiteit Amsterdam

spamfuik@vu.nl