Home > Nieuws & Agenda > Nieuwsarchief > VU-hoogleraar Eddy Moors wordt nieuwe rector van IHE Delft
Nieuwsarchief
09-05-2017

VU-hoogleraar Eddy Moors wordt nieuwe rector van IHE Delft

Eddy Moors, VU-hoogleraar Water and Climate, is officieel voorgesteld als nieuwe rector van IHE Delft, het Institute for Water Education. Hij zal 1 juli formeel beginnen.

Daarmee volgt Moors dr. Fritz Holzwarth op, die de afgelopen 1,5 jaar interim rector van het instituut was.

Eddy Moors is sinds september 2014 hoogleraar Water and Climate bij de VU, waar hij in 2012 zijn proefschrift over de interactie tussen de atmosfeer en de aarde verdedigde. Moors was ook hoofd van het onderzoeksteam ‘Climate change and adaptive land & water management’ bij Alterra, de Wageningse milieuonderzoeksgroep.

Dirk-Jan van den Berg, voorzitter van het Stichtingsbestuur van IHE Delft, lichtte de keuze van het bestuur toe: “We zien in Eddy Moors een kandidaat met een solide academische carrière, ervaring met het managen van academische organisaties, een belangrijk netwerk en internationale ervaring.”

Eddy Moors: “Water is altijd mijn passie geweest, en dat is het nog steeds. Ik heb als waterexpert op verschillende plaatsen in de wereld gewerkt. Ik studeerde land- en watergebruik in Wageningen en specialiseerde me in hydrologie en meteorologie. Ik begon mijn carrière bij de World Meteorological Organization, waarna ik bij de Wageningen Universiteit ging werken. Sinds 2014 ben ik part-time hoogleraar bij de Aardwetenschappen aan de VU.” Moors zal zijn aanstelling bij de VU aanhouden, om zo nieuwe samenwerkingsmogelijkheden te creëren tussen de VU en UNESCO-IHE op het gebied van Water Science and Hydrologie.

© Copyright Vrije Universiteit Amsterdam

spamfuik@vu.nl