Home > Nieuws & Agenda > Nieuwsarchief > Rosanne Hertzberger nieuwe onderzoeker op de VU
04-05-2017

Rosanne Hertzberger nieuwe onderzoeker op de VU

Microbioloog en NRC-columnist Rosanne Hertzberger is per 1 mei werkzaam bij de afdeling Moleculaire Celbiologie van de VU.

Ze gaat werken in de groep van bijzonder hoogleraar en microbioloog Remco Kort. Op basis van gastvrijheid gaat ze onderzoek doen naar metabolisme van vaginale bacteriƫn, onder andere om een verklaring te vinden voor de hoge zuurgraad van de menselijke vagina en om betere behandelmethoden van een aantal veel voorkomende vaginale kwalen te vinden.

Aan de VU hoopt ze een vrijere manier van wetenschap te gaan bedrijven, aldus Hertzberger in haar column van 15 april.

Sinds 2009 schrijft Hertzberger columns voor NRC Handelsblad. Afgelopen weken was ze ook veel in de media in verband met de verschijning van haar boek Ode aan de E-nummers. Hierin gaat ze onder andere de strijd aan met het beeld dat is ontstaan bij veel mensen dat E-nummers schadelijk zijn, terwijl de stofjes met E-nummers in producten juist uitvoerig worden getest.

CV
Hertzberger studeerde Life science & Technology aan de TU Delft en aan de Universiteit Leiden. Ze promoveerde in 2014 aan de UvA en werkte daarna twee jaar als postdoc op de Washington University School of Medicine.