Home > Nieuws & Agenda > Agenda > 22jun_prof.dr. P.E.G. Leonards
Agenda-overzicht

Stof(fen) tot nadenken. Van blootstelling naar effecten op moleculair niveau

• Startdatum 22-06-2017

• Tijd 15.45

• Locatie Aula

• Titel Stof(fen) tot nadenken. Van blootstelling naar effecten op moleculair niveau

• Spreker P.E.G. Leonards

• Onderdeel Faculteit der Aard- en levenswetenschappen

• Categorie Aard- en levenswetenschappen

• Evenementtype Oratie

Tijdens zijn oratie vertelt Pim Leonards, hoogleraar Environmental Bioanalytical Chemistry, vertellen over de wereld van chemische stoffen die in de mens en het milieu terechtkomen.

Hoe komen stoffen in de mens? Kunnen deze stoffen nadelige gezondheidseffecten veroorzaken? Wat zijn de moleculaire mechanismen achter deze effecten? En hoe kunnen we schadelijke stoffen vervangen?

Deze vragen komen tijdens de oratie van Leonards aan bod. Leonards’ oratie zal gaan over stoffen die voorkomen in onze woonkamer, maar ook over vroege blootstelling aan lage concentraties stoffen buitenshuis en de gezondheidseffecten daarvan.